EKO SREBRNA HIŠA

Predstavitev

Beseda vlagatelja

AkropolaPodjetje Akropola se je odzvalo na neizogibno potrebo po spremembi energijske učinkovitosti objektov. S skrbnim načrtovanjem je nastal ekološki projekt Eko srebrna hiša. Z mnogo inovativnega in tehničnega napora smo prišli do rezultata, ki je zdaj pred vami. Iz srca si želimo, da bi se tudi drugi pridružili našim prizadevanjem ter tako omogočili bolj zdravo, humano in nenazadnje gospodarnejše bivanje v okolju, v katerem živimo.

Predstavitev projekta

Osnovni podatki
Predstavitev projekta Pasivna stanovanja z dupleks stanovanjiOb Dunajski cesti v Ljubljani gradimo nova pasivna stanovanja z najsodobnejšo tehnologijo in minimalnim vplivom na okolje.

Površina zemljišča znaša 3.717 m2, zazidana površina nadzemnega dela objekta znaša 1.568 m2, bruto tlorisna površina objekta znaša 26.795 m2, neto tlorisna površina objekta znaša 23.456 m2, neto stanovanjskih površin znaša 9.993 m2, oblikovni faktor ovoja objekta je 0,22 (fo). Supno število etaž je 17, od tega so 4 podzemne etaže in 13 nadzemnih etaž. V 4 podzemnih etažah se nahaja 278 parkirnih mest, za uvozom v garažo se nahajajo električne polnilnice za električne avtomobile, ki bodo na razpolago stanovalcem in tudi drugim uporabnikom. Nadzemne etaže so pritličje in mezanin, kjer so poslovni prostori in shrambe ter 11 nadstropij stanovanjskih enot različnih velikosti. Dvonadstropna stanovanja so v 10. in 11. nadstropju. Stanovanjskih enot je 128. Parkirnih mest je 278. Ozelenjena streha je velikosti 750 m2.

Eko Srebrna hiša gradi nove standarde energijsko učinkovite večstanovanjske zgradbe. Za svoje delovanje bo porabila minimalno količino energije. Hkrati bo izkoriščala lastne obnovljive vire energije s sončno elektrarno in zalogovniki za zajem deževnice na strehi. Objekt bo dosegal nove standarde energijsko učinkovite večstanovanjske zgradbe s pasivnim standardom z letno povprečno porabo zgolj 8 kWh/ m2 energije za ogrevanje (Energetska izkaznica GI-ZRMK, izdana 2014). Eko srebrna hiša spada v najvišji razred - A1.

Eko srebrna hiša bo zagotavljala visoko udobje bivanja v moderni arhitekturi, ki obsega premišljeno energetsko ozaveščeno razporeditev prostorov. Iz obnovljivih virov bo pridobivala električno energijo in vodo ter uporabljala avtomatska motorizirana senčila za ohlajevanje prostorov in prezračevanje z dogrevanjem/ohlajanjem prek rekuperatorjev. S temi sistemi se zmanjšujejo emisije v okolje in prihranijo primarni viri energije, kar omogoča približevanje k energetski neodvisnosti objekta.

Nova tipologija samostojnih stanovanjskih enot visoke energijske učinkovitosti deluje znotraj objekta neodvisno: bivanje po lastnih željah – inštalacijsko popolnoma samostojne stanovanjske enote bodo omogočale nastavitev bivalnih razmer po željah stanovalcev in plačilo stroškov glede na porabo. Stanovanjske enote bodo inštalacijsko in stroškovno povsem ločene, kar bo uporabnikom omogočalo več nadzora nad stroški. V lokalnih toplotnih postajah bo potekala sprotna priprava sanitarne vode, kar bo prispevalo k še dodatnemu 30% prihranku energije in denarja. S pomočjo napredne tehnologije upravljanja si bodo stanovalci preprosto in neodvisno prilagajali bivalno okolje.

Eko srebrna hiša bo ustvarila cca 16 kg/m2 emisij CO2 letno, kar je le tretjino toliko kot primerljivi objekti, ki porabijo cca 54 kg/m2 emisij CO2 letno. S tem je Eko srebrna hiša v zakonsko predpisani energetski izkaznici uvrščena v sam vrh energijskega razreda A.
Obnovljivi viri energije: Na strehi Eko srebrne hiše bo postavljena fotonapetostna mikroelektrarna s predvideno letno proizvodnjo 34.300 kWh električne energije, ki jo bo oddajala v omrežje.

Stanovanja v Eko srebrni hiši bodo zato imela ob morebitni poznejši prodaji višjo vrednost, dolgoročno pa bo za tovrstne objekte tudi vedno večje zanimanje. Razlogov za to je veliko: nižji stroški za ogrevanje, sanitarno vodo in električno energijo, poleg tega pa bo vzdrževanje zaradi učinkovitega načrtovanja cenejše.

Načrtovalci Eko srebrne hiše so s tem projektom naredili velik korak naprej na tem področju in ponudili domove z največjim udobjem bivanja, ki jih je mogoče upravljati avtomatsko ali samostojno.

Eko srebrna hiša nudi bolj zdravo bivanje in izjemno počutje zaradi neprekinjene izmenjave zraka preko rekuperatorjev s filtri, ki odstranjujejo večje prašne delce ter s tem omogočajo kakovosten zrak v stanovanjih.

CENE

Cene stanovanj se razlikujejo glede na lego, velikost in višino nadstropja.

Investitor in lastnik EKO SREBRNA HIŠA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe cenika kadarkoli v času prodaje nepremičnine Eko srebrna hiša.

PDF Katalogi

Prospekt eko srebrna hiša

EKO Srebrna hiša

PDF katalog - PRIMER USPEŠNEGA NAČRTOVANJA IN KONTROLE KAKOVOSTI
PRIMER USPEŠNEGA NAČRTOVANJA IN KONTROLE KAKOVOSTI TER DOBRE PRAKSE GRADNJE V SKLADU S TRAJNOSTNIMI IN SKORAJ NIČ ENERGIJSKIMI NAČELI V PRAKSI. SLO - zastava
Prospekt eko srebrna hiša

EKO Srebrna hiša

PDF katalog - Nadstandardna stanovanja
Nizkoenergijski večstanovanjski objekt v Ljubljani SLO - zastava
Prospekt eko srebrna hiša

ECO Silver house

PDF katalog - Eko dom
Low energy multiple residential bulding in Ljubljana ENG - zastava
Akropola

Akropola

PDF katalog - Kvalitetna stanovanja v ljubljani
Project management & Development
Prospekt akropola PASIVNA HIŠA FRANC ERJAVEC

EKO SREBRNA HIŠA

PDF katalog - Eko stanovanje PASIVNA HIŠA FRANC ERJAVEC
Energetska izkaznica stavbeslo zastava
PDF katalog - Splošni pogoji prodaje

EKO SREBRNA HIŠA

PDF katalog - Splošni pogoji prodaje
Splošni pogoji prodajeslo zastava
Facebook Energetska izkaznica Russian